پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 20 خرداد 1403 - 13:05   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 105310صفحه نخست » دریایی2چهارشنبه، 5 اردیبهشت 1403 - 08:45
بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  
ترابر نیوز:
 

 

 

گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه

به گزارش گروه بین‌الملل مانا، در امتداد خط ساحلی دریای سیاه، بنادر گرجستان و اسکله‌های جدید ساخته می‌شوند و ظرفیت کانتینری افزایش می‌یابد تا فرصت‌های فزاینده برای حمل بار بین شرق و غرب از طریق بنادر آناکلیا، پوتی و باتومی گرجستان فراهم شود. این توسعه با سرمایه گذاری بی‌سابقه دولت گرجستان صورت می‌گیرد تا این کشور قفقاز را به عنوان هاب لجستیکی در مسیر تجاری کریدور میانی بین چین و اروپا قرار دهد.

 اهمیت روزافزون پروژه بندری آناکلیا

نخست وزیر گرجستان، ایراکلی گاریباشویلی، اخیراً برنامه‌های دولت برای بندر آناکلیا را اعلام کرد. این بندر می‌تواند کشتی‌هایی که حداکثر ۱۰ هزار کانتینر ۲۰ فوتی را حمل می‌کنند، در خود جای دهد. دولت گرجستان ۵۱ درصد از سهام این پروژه را دارد که در کنار سرمایه گذاران دیگر اقدام به توسعه آن خواهد کرد.

لوان داویتاشویلی، وزیر اقتصاد گرجستان، نیز می‌گوید که ساخت و ساز آناکلیا در سال جاری آغاز می‌شود. طی یک سال گذشته، کارها ادامه داشته و جلساتی با سرمایه‌گذاران و عمدتاً با اپراتورهای بندری و شرکت‌های لجستیکی فعال احتمالی در روند اجرای پروژه، برگزار شد.

گرجستان با بهره برداری از ظرفیت ارتباطاتی خود در دریای سیاه، می‌تواند زمان ترانزیت کالاهای ارسال شده از چین به اروپا را به حدود ۱۵ روز کاهش دهد. فعلاً کریدور میانی، به عنوان جاده ابریشم جدید در سراسر قفقاز، مسیر مورد علاقه شرکت‌های تجاری است. زیرا مسیر کریدور شمالی از روسیه، تحت تأثیر درگیری‌ها و تحریم‌های اقتصادی قرار گرفته است. از سوی دیگر، حمل‌و‌نقل کالا از چین به اروپا از طریق دریا می‌تواند ۴۵ روز طول بکشد.

ظهور گرجستان به عنوان دروازه مهم بین شرق و غرب با مجموعه قراردادهای تجارت آزاد - از جمله توافق با اتحادیه اروپا و چین - دسترسی این کشور به بازاری با ۲.۳ میلیارد نفر را تسهیل می‌کند.

گرجستان یک اقتصاد برتر در منطقه اوراسیا است و در دو سال گذشته گرجستان رشد تولید ناخالص داخلی دو رقمی داشت، به طوری‌که این رقم در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی به ترتیب ۱۰.۴ و ۱۰.۱ درصد بوده است. همچنین، بانک جهانی رشد ۴ درصدی برای سال ۲۰۲۳ میلادی و ۵ درصدی در سال ۲۰۲۴ میلادی را پیش‌بینی کرده است. در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳، با رشد ۷.۲ درصدی از رقم پیش بینی شده فراتر رفت.

 همچنین، مسیر دریایی گرجستان بین اروپا و آسیا به دلیل بحران جهانی عرضه انرژی جذابیت بیشتری پیدا کرده و گرجستان شریک راهبردی در تأمین برق پاک اروپا از طریق آسیای مرکزی خواهد بود.

آناکلیا نقطه آغاز طولانی‌ترین کابل برق زیردریایی جهان خواهد بود که به طول ۱۱۹۵ کیلومتر (۷۴۳ مایل) در زیر دریای سیاه از گرجستان تا رومانی امتداد خواهد داشت. این طرح بخشی از ابتکار Gateway اتحادیه اروپا بوده و با کابل فشار قوی ۳ گیگاواتی سیستم‌های برق قفقاز و قاره اروپا را به هم متصل می‌کند.

در ماه دسامبر، اورسولا فون در لاین، رئیس اتحادیه اروپا، اعلام کرد که این پروژه می‌تواند گرجستان را به «هاب برق» تبدیل و آن را در بازار داخلی برق اتحادیه اروپا ادغام کند. مشاوران شرکت ایتالیایی CESI و سایر شرکای پروژه، در ماه آوریل از آناکلیا بازدید کردند تا قبل از نصب زیرساخت‌های انتقال برق، ارزیابی‌هایی خود را انجام دهند.

آغاز توسعه بنادر پوتی و باتومی

همچنین، پروژه ۲۵۰ میلیون دلاری توسعه بندر پوتی جهت افزایش ظرفیت آن در حال اقدام است تا تقاضا برای جابه‌جایی محموله که از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی رشد کرده را برآورده کند. توسعه بندر شامل موج‌شکنی به طول ۱۷۰۰ متر و یک اسکله ۴۰۰ متری است که می‌تواند ۱۵۰ هزار TEU محموله فله را جابه‌جا کند. مرحله دوم توسعه بندر شامل تخلیه کانتینری ۳۰۰ متری با سه جرثقیل مدرن خواهد بود. این پیشرفت‌ها ظرفیت کانتینری بندر دریایی پوتی را دو برابر کرده و به بیش از یک میلیون TEU می‌رساند.

نیاز به افزایش تسهیلات بندری دریای سیاه به دلیل افزایش ترافیک حمل‌و‌نقل از طریق گرجستان احساس می‌شود. در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی، این ترافیک به میزان ۲.۴ درصد افزایش یافته که البته در سال گذشته رشد ۱۶.۶ درصدی را تجربه کرد. تغییر مسیر محموله‌ها به سمت کریدور میانی منجر به ایجاد صف ده‌ها کیلومتری برای کامیون‌ها شده و ترافیک باری کشور را افزایش داده است.

حمل‌و‌نقل ریلی از طریق گرجستان در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی با رشد ۵ درصدی به ۳.۲ میلیون تن رسید. از همین روی، راه آهن گرجستان در سال ۲۰۲۲ میلادی سود بی‌سابقه‌ای را کسب کرد و حالا به دنبال افزایش ظرفیت حمل بار از ۲۷ میلیون تن به ۴۸ میلیون تن تا سال ۲۰۲۴ است. در ماه آوریل، راه آهن گرجستان شروع به انتقال خودروهای تویوتا، بی ام و و آئودی به آسیای مرکزی از طریق بندر پوتی کرد.

همچنین، باتومی به عنوان دومین شهر بزرگ گرجستان در جنوب دریای سیاه یک مرکز لجستیکی کلیدی در مسیر حمل‌و‌نقل بین‌المللی ترانس خزر یا همان کریدور میانی است. پایانه بین‌المللی کانتینری باتومی در درجه نخست حمل‌و‌نقل ریلی از چین را انجام و آن را از طریق دریای سیاه به اروپا تا کنستانتای رومانی منتقل می‌کند.

بنابر گزارش اداره آمار گرجستان، در سه ماه نخست سال ۲۰۲۳میلادی، بنادر گرجستان پذیرای ۳۹۳۱ کشتی بوده‌اند. تعداد کشتی‌های باری عمومی ۵.۴ درصد و کشتی‌های کانتینری بیش از ۴۳ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ را ثبت کردند. با تقویت اهمیت گرجستان به عنوان مرکز مهم حمل و نقل شرق-غرب، احتمالاً رشد این داده‌ها ادامه خواهد داشت.

منبع: بلومبرگ

پهلوگیری 4ناو بزرگ ناو' HMS DUNCAN' انگلیس ، ' TCG GEMLIK ' ترکیه ، ' BGS DRAZKI ' بلغارستان و ' RS REGELE FERDINANT ' رومانی در بندر پوتی

https://irna.ir/xjpN2Z

تعداد بازدید: 389 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار